+385 (0)1 4580 614 dps@dps.hr

Osiguranje & Coronavirus

Kako Vam moćemo pomoći

Kao rezultat globalne pandemije COVID-19, svi doživljavamo izvanredno razdoblje, koje prije samo nekoliko dana nismo mogli zamisliti. Trenutno stanje snažno utječe na sve nas. Temeljito komuniciramo s mnogim našim klijentima kroz različita područja i radimo na ublažavanju utjecaja trenutne situacije u najvećoj mogućoj mjeri. Naše iskustvo i stručnost na području upravljanja rizikom Vam sada nudimo bez ikakvih obveza.

DPS RENOMIA je spremna zagovarati Vaše interese i biti na Vašoj strani u ovim nemirnim vremenima. Nudimo Vam naše iskustvo i naš konsultativni pristup, koji može dovesti do revizije rizika, prilagođavanja vašeg trenutnog osiguranja i uštede troškova. Također nudimo aktivne pregovore s osigurateljima o predloženim prilagodbama.

Audit polica osiguraja

Detaljno pregledavamo sve Vaše police osiguranja i ugovore. Specijalizirani smo prije svega za dovoljno i brzo pokrivanje Vaših rizika, za ispravno postavljanje osiguranih iznosa, iznosa odbitnih naknada i premiju. Uz to, ocjenjujemo formulacije pravila i izmjenjujemo moguće odbitke s našim ekskluzivnim političkim aranžmanima. Cilj je pružiti koncept i preporuke za izmjenu / pojednostavljenje programa osiguranja.

Analiza rizika

Naš tim menadžera rizika s međunarodnim iskustvom provodi kvalificirane procjene i analize. U suradnji s Vama, napravit će detaljnu kartu rizika – popis rizika tipičnih za vaš poslovni sektor. Za odabrane rizike procjenjujemo vjerojatnost i utjecaj na temelju iskustva koje imamo s potraživanjima naših klijenata u HR i inozemstvu. Rezultate projektiramo u optimizaciju cijena tijekom prijedloga osiguranja i provođenja naših usluga.

Podrška

Svi naši stručnjaci (prijevoz, građevinarstvo, zrakoplovstvo, trgovinski kredit i garancije, cyber-rizici itd.) Posjeduju detaljnu stručnost u pojedinim poljima i vrstama osiguranja. Spremni su u bilo kojem trenutku procijeniti sve vaše osiguravajuće rizike, informirati vas o trenutnoj situaciji na tržištu osiguranja i preporučiti odgovarajuća rješenja.

 

 

 

What interests you most

Vlada Hrvatske, kao i vlade drugih zemalja, zbog okolnosti su bile prisiljene poduzeti mnoge mjere protiv širenja koronavirusa, što je rezultiralo značajnim smanjenjem, ograničenjem ili čak potpunim prekidom poslovnih aktivnosti. Mnogi su sektori teško pogodili, poput ugostiteljstva, hotela raznih usluga i ostalih maloprodajnih područja. Većina ovih klijenata ima osiguranje od poslovnog prekida (BI), međutim, neće pretrpjeti fizički gubitak kao rezultat COVID-19 (požar i sl.), Što je uobičajen pokretač zahtjeva za BI prema imovinskoj politici.

Uglavnom programi prosječnog osiguranja imovine s pokrićem BI vjerojatno neće imati pokriće gubitaka koji nastaju kao posljedica pandemije. Većina polica osiguranja nikada nije imala namjeru osigurati gubitke nastale zbog pandemije. Ovo je izloženost za koju osiguratelji priznaju da si ne mogu priuštiti osiguranje. Potencijalno osiguranje od pandemije može se usporediti s potencijalnim ratnim osiguranjem – to je takva vrsta izloženosti koju svjetsko tržište ne bi moglo u potpunosti pokriti.

Spremni smo profesionalno pregledati pokriće osiguranja i odgovoriti na vaša pitanja, međutim prije nego što to učinimo, moramo pažljivo provjeriti svaku pojedinu formulaciju osiguranja. U slučaju bilo kakvog interesa, obratite nam se bilo kada, rado ćemo vam pomoći.

U globalu, tvrtke se najviše boje zbog sljedećih posljedica vezanih za širenje Coronavirusa:

  • Djelomično ili potpuno ograničenje poslovne djelatnosti poduzeća (smanjenje prihoda, dobiti, uz stvaranje fiksnih troškova, značajno smanjenje novčanih tokova), što, posljedično, može dovesti i do smanjenja tržišne kapitalizacije poduzeća (utjecaj na dioničare ).
  • Prijetnja odgovornosti prema zahtjevima trećih strana tvrtki i uprave u vezi s potencijalnim propustima / nemarom zaštite kupaca, posjetitelja, zaposlenika koji mogu biti pretjerano izloženi prijetnji od Coronavirusa.
  • Povećani troškovi koji se odnose na dekontaminaciju / dezinfekciju.
  • Cyber rizici – porast zabrinutosti javnosti za Coronavirus može dovesti do povećanog broja phishing napada na tvrtke (prijevara e-pošte povezane s coronavirusom).
  • Kreditni rizik (značajno povećanje vremena prometa potraživanja ili nepodmirenih potraživanja).
  • Mobilnost poduzeća s obzirom na opseg putnog osiguranja, liječenja u inozemstvu.

 

 

 

Korisne informacije

Ažurirane informacije o podršci vlade i poduzetim radnjama kao i odgovori na često postavljana pitanja koja se postavljaju u vezi s trenutnim antikoronavirusnim mjerama možete pronaći ovdje:

 

 

 

Kontakt

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi osiguranja, ne ustručavajte se kontaktirati Igor Soviček (igor.sovicek@dps.hr), Marko Stanojčić (marko.stanojcic@dps.hr) ili Ada Sučić (ada.sucic@dps.hr)